Laif & Nuver in het nieuws / in de media

Bekijk hieronder het laatste nieuws over Laif & Nuver en hoe wij in de media zijn verschenen.

Groningen ontwerpt editie 2018

Marc Paulusma werkt aan het afvalprobleem van Laif & Nuver namelijk piepschuim. Tijdens de piepschuimparty op de vismarkt laat hij een fascinerende installatie zien en ook bij Laif & Nuver is van alles te zien.

Thuis in styling filmpt Laif & Nuver

Een korte impressie van de winkel gemaakt door de dames van thuis in styling / retroloekie

Babs West fotografie met interieur van Laif & Nuver

Babs Woest heft voor een fotoreportage Madam Stoltz interieur gebruikt zoals op bijgevoegde foto's te zien is.

Lancering nieuwe collectie HK Living

Maandagochtend 2 juli een presentatie gekregen van de nieuwe collective van HK living voor 2019. Wij zijn er blij mee en wachten met smart op de uitlevering vanaf augustus-september aanstaande.

Bezoek van Franse retailexpert aan Groningen en Laif & Nuver

Hoog bezoek voor de binnenstad van Groningen. De Franse topambtenaar en retailexpert Bernard Morvan kwam naar Groningen om zich te laten inspireren door de manier waarop we hier een succes maken van de binnenstad. Hij was onder de indruk en komt snel weer eens terug! Het was erg leuk om hem Laif & Nuver te presenteren en onze visie op ondernemen in Groningen uit te leggen.

Marketing Groningen promoot HK Living Brand Store

Marketing Groningen licht een aantal winkels uit en heeft prachtige foto's gemaakt van de winkel.

Mooiste Groninger Koningsdag etalage

Van de ruim zeventig deelnemers aan de etalagewedstrijd hebben we met de HK Living Brand Store de eerste prijs gewonnen met de mooiste etalage van de stad Groningen.

Brocante Blog Magazine met instagrambeelden van Willem

In het Brocante Blog Magazine van april 2018 is een pagina gewijd aan instagram beelden van Willem die voor Laif & Nuver gemaakt zijn.

Fonq prijst Groningen aan

Het is wat dubbel dat de grootste webshop van Nederland over de fysieke winkels schrijft maar ze zijn erg enthousiast over Groningen en Laif en Nuver en dat vinden we leuk.

Fashionchick publicatie 2018

In Fashionchick wordt Laif & Nuver beschreven als topspot om cadeaus te scoren voor vrienden, familie of voor jezelf.

Lancering website en webshop You Awesome You

Vandaag is de website You Awesome You geopend via www.youawesomeyou.nl. Onze eigen ontwikkelde ansichtkaarten en posters zijn nu ook in te kopen door wederverkopers. Heb je een winkel waarvan je denkt dat de collectie kaarten en posters een mooie aanvulling vormen meld je dan aan op de site.

Cityguide Groningen

Cityguide Groningen

05-12-2017

‘Er gaat niets boven Groningen’, dat is de slogan van deze stad in het Hoge Noorden. Dat Groningen veel te bieden heeft, bleek toen wij op onderzoek uit gingen. Zo ontdekten we tal van leuke adresjes die je zeker eens moet bezoeken tijdens een citytrip of dagje uit naar Groningen. Van interieur en fashion hotspots, koffiebars en kidsproof plekjes tot de lekkerste culinaire adresjes, je vindt ze in Told You So’s cityguide Groningen! http://www.toldyouso.be/artikel/cityguide-groningen

HK Living op bezoek

HK Living op bezoek

01-12-2017

De eigenaren van HK Living op bezoek bij de HK Living Brand Store in de Oude Boteringestraat 11 in Groningen.

Het Grote Gebeuren

Het Grote Gebeuren

04-11-2017

Hét literaire prozafestival in het Groninger Forum waarbij wij, van de HK Living Brand Store, een aantal ruimtes hebben aangekleed. We hebben hier groots de kerstboomdoeken van HK Living opgehangen als opwarmertje voor de winter.

Christiaan Koopman bij Laif & Nuver

Christiaan ontwerpt voor ons een display voor verlichting van een oude Groninger dukdalf. Omdat de standaard displays voor led verlichting zo niet passen in onze omgeving heeft Christiaan de handschoen opgepakt en een werkelijk fantastische meerpaal omgetoverd tot display voor de LED lampen die Laif & Nuver in het assortiment heeft.

HK Living Brand Store opent zijn deuren

Aanstaande zaterdag, 30 september gaan de deuren open van de eerste HK Living Brand Store in de Oude Boteringestraat 11 te Groningen. Ook al moet de gevel nog vervangen worden, het interieur en de inrichting is klaar en we kunnen niet wachten om dit met jullie te delen. Vanaf 10 uur op zaterdag en op zondag tijdens Wonen in Groningen vanaf 12 uur. We zien jullie graag.

Laif & Nuver werkt mee aan artikel in Vrij Telegraaf

Met sfeerbeelden van HK Living en foto's vanuit Laif & Nuver heeft Roos Eldering een mooi artikel over grootse verzamelingen gemaakt.

Wonen in Groningen 2017

Op zondag 1 oktober 2017 is het weer Wonen in Groningen. Een evenement in alle woonwinkels in de binnenstad van Groningen waar ontwerpers een ontwerpvraag van de ondernemers hebben uitgewerkt. Zondag worden de ontwerpen gepresenteerd en de hele maand oktober worden de werken ook tentoongesteld.

Primeur in Groningen

PRIMEUR VOOR GRONINGEN: EERSTE HKliving.nl BRAND STORE In de categorie #shoppinGroningen kun je weer opmaken voor een nieuwe bestemming. Aan de Oude Boteringestraat 11 opent het Nederlands woonmerk HK Living in samenwerking met de eigenaren van Laif & Nuver in september haar eerste brandstore. De beleving van wonen staat centraal, maar gewoon wordt het natuurlijk niet, das niet des Laif & Nuvers. Wat kun je verwachten? Een mix van meubels, accesoires en textiel. Veel producten zijn handgemaakt, hebben een natuurlijke karakter en zijn vaak identiek. Een deel van de collectie kun je nu al aan de Vismarkt bekijken. Via HK Living Brand Store blijf je op de hoogte van de vorderingen op het gebied van de planning, verbouwing, inrichting en aankleding van deze destination store.

Bloemenatelier in de Roos in het souterrain

FLOWERPOWER: VISMARKT KRIJGT TOPBLOEMIST IN DE ROOS | Vismarkt 40 Hier worden we heel gelukkig van: de ambachtelijke bloemist keert terug in de binnenstad. In het souterrain van Laif & Nuver - een van de mooiste winkels van Nederland - opent vanaf 1 september Bloemenatelier In de Roos een tweede zaak, een kleinere versie van de vestiging aan het Overwinningsplein 70. Bron: https://www.facebook.com/Oogst-Groningen

In Stijlvol Wonen

In Stijlvol Wonen

15-06-2017

Een artikel in Stijlvol Wonen met de leukste en niet te missen adressen in Groningen. Wij zijn blij dat we erbij staan.

Stadsmonument nummer 95 in Groningen

Stadsmonument 095 - Vismarkt 40 Zoals het jaartal MDCCXXIII laat zien, dateert de voorgevel van dit monumentale stadspaleis uit 1723. Vermoedelijk was de eerste opzet van het zogeheten ‘Harderingehuis’ echter dertiende- of veertiende-eeuws. Kort na 1566 kreeg het pand zijn huidige massa, opzet en nog altijd aanwezige indrukwekkende kapconstructie. Nu is Laif & Nuver erin gevestigd en maakt het pand toegankelijk voor iedere belangstellende.

Tuinhuis aangekleed

Tuinhuis aangekleed

13-05-2017

Meegewerkt aan Wonen & Co bijlage van 13 mei 2017. De styling is dit keer gericht op een tuinhuis en welke accessoires daar het best tot hun recht komen.

Ansichtkaarten-Laif & Nuver-Meek my Day

Vanaf dit moment is het voor retailers mogelijk om de kaarten uit de Meek My Day serie te bestellen via de B2B groothandel. We willen hiermee de verkoopmogelijkheden van de vernieuwende serie kaarten vergroten. Deze kaartenlijn bestaat nu uit zo'n 35 verschillende ansichtkaarten en wordt binnenkort uitgebreid met posters van 20x25 cm en 30x40 cm groot.

Onze mobile in de Noorderland

Waar zou jij naar toe reizen? Met deze fantastische mobile kun je eindeloos wegdromen.

Vrijblijvend binnenhuis advies door Sabine Burkunk

Op zondag 12 maart komt Sabine Burkunk van www.burobinnenhuis.nl weer een middag vrijblijvend advies geven op basis van tekeningen, foto's en materiaal voor de inrichting. Mochten jullie belangstelling hebben laat het even weten via een berichtje info@laifennuver.nl zodat we jullie een tijd kunnen doorgeven, we zien de reacties graag tegemoet.

Leerbedrijf

Leerbedrijf

30-01-2017

Sinds vandaag is Laif & Nuver erkend voor onderstaande opleidingen: · Ondernemer retail (niveau 4) · Eerste verkoper (niveau 3) · Verkoopspecialist (niveau 3) Wij zijn erg blij met deze erkenning want daarmee onderstrepen we het belang van het opleiden van jonge mensen voor het mooie vak waar we ons iedere dag in bewegen.

Wonen en Co van 24 december 2016

Met medewerking van Laif & Nuver heeft Rik Tammenga een ruige kersttafel aangekleed.

Webshop sinds 27 december 2016 gesloten

Beste liefhebbers van Laif & Nuver. Vanaf vandaag hebben wij besloten de webshop te sluiten. Lange tijd hebben we tekstborden en ansichtkaarten te koop aangeboden maar we vinden dat de artikelen die we op de shop aanbieden geen goed beeld geven van onze winkel. We willen daarom de site veel meer gebruiken als sfeersite waarin meer beeld te zien is van de actuele winkel. We willen daarmee jullie uitnodigen de winkel te komen bekijken en realiseren ons dat niet iedereen goed in staat is of te ver weg woont maar daarom verwennen we jullie met mooie sfeerbeelden.

GIVAHOLIC adicted to presents

Hoewel de gemakken van online winkelen eindeloos zijn, verkies ik nog steeds de offline stores boven de webshops. Vooral als het gaat om de aanschaf van cadeaus. Zeg nu zelf: het is toch gewoon ontzettend fijn om na uren rondstruinen in je favoriete stad thuis te komen met hét perfecte cadeau? Omdat het zo nu en dan best lastig kan zijn om de juiste winkels te vinden, zet Anna elke maand haar favorieten op een rij. Vandaag trappen we af met één van haar favoriete steden: Groningen.

Travel  |  Groningen: a little of everything

Laif & Nuver is one of my top favourite shops in the city, conveniently located at Vismarkt and a welcome original. It’s a lifestyle and household furniture and accessories shop with refreshingly creative choices and a carefully designed and warm showroom.

mydailyteacup

mydailyteacup

21-05-2016

Vandaag alweer de tweede hotspot van de hotspot saturday! Ik zal namelijk iedere zaterdag een nieuwe winkel of lunchplek delen die ik heb bezocht met de instagramtour Groningen. Deze keer de eer aan Laif & Nuver. Een bomvolle winkel met de mooiste lifestyle- en woonartikelen aan de vismarkt.

STEPHANY VAN DE POL | SHOPLOG LAIF & NUVER !!! #5

In deze video laat Stepany jullie al haar nieuwe aankopen van Laif & Nuver zien. Dit is een ontzettend leuk winkeltje in Groningen, waar je spullen kunt kopen voor in je huis.

Fuckhighclass

Fuckhighclass

24-04-2016

On a bright and sunny day, I was shopping with my best friend Hatice in Groningen. It is a beautiful city, in the north of The Netherlands. We just bought some lunch at the supermarket "Albert Heijn", we walked further and we suddenly saw this beautiful building. We both love interior design, so we wanted to see what was inside. It said "Laif & Nuver" on the outside, it looked very interesting. When we walked in the store, I immediately loved everything. The composition and colors are so well done.

Jan Magazine, de 9 leukste hotspots van Groningen, oktober 2015

Groningen is een bruisende stad en dat bewijzen deze 9 hippe en leuke hotspots. Van veganistische lunchrooms tot vintage woonwinkels; Groningen is leuk!

Wonen in Groningen door 'Pretty Small Places'

Zaterdag 3 oktober liep ik met een aantal bloggers de route ‘Wonen in Groningen’. Dit is een route langs 17 lifestyle en woonwinkels in de binnenstad. In elke winkel was een ontwerper aanwezig die ter plekke liet zien hoe het proces van zijn of haar ontwerp verloopt.

Woonwinkels in Groningen door 'Team Confettie'

Yaaaaay! Het is woonweek hier op teamconfetti.nl! Een perfect moment dus om een beetje aandacht te geven aan de mooie woonwinkels die de stad Groningen rijk is. Samen met een groepje bloggers werd ik op sleeptouw genomen door de stad en bezochten we zo ongeveer alle woonwinkels die er te vinden zijn. Ik heb een selectie gemaakt van mijn favorieten en genoeg kiekjes gemaakt om een goed sfeerbeeld te geven. Here we go!

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 door 'PEEKINSIDE'

Afgelopen weekend was het zover: ‘Wonen in Groningen’ en ging ik met een blogtour de route lopen. Voor mij was het de tweede keer dat ik meeliep. De blogtour was weer een initiatief van Anne van de geweldig leuke winkel FOLK én van WFTH. We werden onthaald met lekkere pepernoten én heerlijke bokkepoten. ;-) We deden een kleine voorstelronde en daarna gingen we op pad. Een verslagje van de winkels waar we zijn geweest, maar voornamelijk over de ontwerpers die er stonden.

8x Shoppen in Groningen door 'Jij & Wij Magazine'

8x Shoppen in Groningen Er zijn naast de wat grotere winkels ook kleine ondernemers met meer unieke producten die ruimte innemen in de gezellige straten van het oude stadscentrum van Groningen.

Leuke Tip in Groningen

Beleef de unieke sfeer van Laif & Nuver en laat je inspireren door het unieke aanbod van woonaccessoires. Je vindt deze winkel aan de Vismarkt 40 in Groningen.

Wonen&Co viert de Zomer, juni 2015

Of je nu naar verre stranden afreist of vakantie in je achtertuin viert, de Wonen&Co stylingtips voor buiten komen altijd van pas. Onze stylisten laten zien hoe leuk het buitenleven kan zijn. Laat je inspireren voor tuin, terras en picknicktafel!

Wanderlust: Laif & Nuver, mei 2015

Tijdens ons bezoek aan Groningen stapten wij binnen bij Laif & Nuver zonder een idee te hebben wat we van deze winkel konden verwachten. We hebben onze ogen uitgekeken! Laif & Nuver staat van top tot teen vol met de mooiste en meest unieke interieuritems en is absoluut de moeite waard tijdens een bezoek aan Groningen.

Shopping in Groningen: Wohnträume in engen Gassen, april 2015

Groningen ist eine kleine, bezaubernde Stadt mit vielen tollen Läden. Viele Oldenburger oder Bremer fahren gern am Wochenende nach Groningen. Teilweise gibt es richtige Ausflugs-Traditionen, zum Beispiel den berühmten Blumenmarkt jedes Jahr am Karfreitag. Aber nicht nur Blumen gibt es in Groningen: Man kann wunderbar Klamotten und vor allem Schuhe dort kaufen, und auch in Sachen Deko und Wohnen gibt es ein paar Adressen, die man nicht verpassen darf.

HunteSternchen *Groningen, april 2015

…Spezial: "Laif & Nuver". Wie im letzten Post über Groningen versprochen zeige ich euch heute ein paar mehr Photos aus dem wunderschönen Laden " Laif & Nuver". Die Inhaber Pier Tjepkema & Willem Meek haben mir freundlicherweise erlaubt ganz unbefangen in ihrem Laden zu photographieren und diese Photos auch in meinem Blog zu veröffentlichen, was ich natürlich mit Freuden getan habe.

Kerstfeest met veren, december 2014

Ze zijn gestoken in de servetten, ze hangen aan de wand en de tafelstang en ze liggen op de borden. Veren zijn helemaal in. Geen wonder dat trendgevoelige Willem Meek ze omarmt en verwerkt in de kersttafel die hij heeft gedekt voor Wonen&Co. Het thema: uiteraard veren. ,,Maar ook feest. Ik wilde er een feestelijke tafel van te maken.’’ De tafel is gedekt met een katoenen laken met gouden batikstempels, dat uit India komt. Daarop liggen placemats van gevlochten raffia. Het servies is eenvoudig taupe- en zandkleurig gehouden, de glazen zijn antraciet.

METAMORFOSE IN EELDE, december 2014

Jacqueline en Ties Polling hebben een heerlijk huis in Eelde. Licht, ruim en groot. Maar knus? Het lukt maar niet om de puntjes op de ’i’ te zetten. Stylist Willem Meek schiet te hulp om alle losse delen te verbinden tot een geheel. Want dat is wat er ontbreekt.

Living at Home 'Dunkle Magie', oktober 2014

Ein Haus mitten im Nichts. „So absurd das klingt, aber das haben wir uns beide tatsächlich immer gewünscht“, erzählt Willem und lacht. Kennengelernt haben sich Pier und Willem vor zehn Jahren, und schnell wussten beide: Wir wollen zusammenleben, und zwar in einem alten Haus auf dem Land. Pier betreut als Entwicklungspsychologe Kinder in einer Schule, Willem ist gelernter Schaufensterdekorateur und hat als Stylist viele Jahre in der Modebranche gearbeitet...

Woonwinkel om in te wonen, oktober 2014

Met hernieuwde energie vervolgen we onze tocht naar ons eerste shopadres van de dag. Het is inmiddels zachtjes gaan regenen, dus we zijn blij als we op de Vismarkt 40 de elegante trap op kunnen stappen om binnen te treden bij woonwinkel Laif & Nuver. Belangrijkste vraag die we de eigenaar stellen: wat betekent de naam?

Dagblad van het Noorden Woonadvies, augustus 2014

Onder de lezers van Wonen&Co verloten we tien gratis interieuradviezen. En waarom tien? Omdat de woonbijlage in dit najaar tien jaar bestaat...

The passion Etalagewedstrijd, april 2014

Winkeliers in de stad droegen enthousiast hun steentje bij om de stad in de sfeer van The Passion te brengen. De prijs voor de mooiste Passion Etalage - een fotoreportage door Jan Buwalda fotografie- ging naar Laif & Nuver aan de Vismarkt...

Dagblad van het Noorden, februari 2014.

Een serre is een beetje buiten en binnen tegelijk. Die sfeer moet je koesteren. Bij Jolanda Wierenga en Ernst-Jan Schaap jaagt stylist Willem Meek de huiskamersfeer de serre uit...

Flyer Shopping Groningen , februari 2014.

Laif & Nuver is een winkel in lifestyle artikelen en woonaccessoires met een eigenwijze visie. Door constant te vernieuwen en het mixen van stijlen...

Hotspot: Laif & Nuver: 'Love to Share' november 2013

Laif & Nuver, wat voor ‘Lief & Mooi’ staat, is een heerlijke plek om lekker rond te struinen door de mooie woonaccessoires en mooi ingerichte hoekjes.

Laif & Nuver verhuisd naar één van mooiste panden van de markten!! Oktober 2013

De Vismarkt 40 is een rijksmonument aan de Vismarkt in de Nederlandse stad Groningen. Het staat op de oostelijke hoek van de Vismarkt met de Haddingestraat.

Leeuwarder Courant, augustus 2013.

Ze zijn allemaal anders. Maar wat de stylisten van Wonen&Co gemeen hebben, is de passie voor wonen...

Dagblad van het Noorden, april 2013.

Felle kleuren zijn in de mode, ook in huis. Stylist Willem Meek maakt van een saai appartement in hartje Groningen een spannend plekje. Verder in de bijlage: binnenkijken in een Saksische boerderij in Valthe, de Lentefair in Frederiksoord jubileert, en een slang als lamp...

Dagblad van het Noorden, maart 2013.

Met de paasdagen voor de deur hebben de Wonen&Co stylisten Marian van der Heide en Willem Meek een sfeervolle tafel...

Dagblad van het Noorden, december 2012.

Stylist Willem Meek van woonwinkel Laif&Nuver in Mensingeweer haalt alles uit de kast om de tafel feestelijk te dekken. Het is één groot kerststuk, met de mooiste linnens, heldere glazen, mooi bestek, kerstpegels van armeluiszilver en veel kaarsjes in groene en rode windlichtjes...

Dagblad van het Noorden, 20 oktober 2012.

De natte en koude dagen dienen zich weer aan. Zeker op het Noordgroninger land, waar Wim Rijzinga woont, kan het in herfst en winter kil zijn. Wat doe je dan met de serre...

Elle UK decoration - Going Dutch, juli 2012.

Pier Tjepkema and Willem Meek’s home is an embodiment of the restrained Dutch character, a side that’s evident in the paintings of Dutch Masters such as Rembrandt and Vermeer, where stern subjects peer from moody backdrops. With its monochrome palette, accents of wood and careful placing of...

Dagblad van het Noorden, juli 2012

Wat is er ’s zomers fijner dan buiten eten? Lekker lunchen op het terras, ontbijten in de tuin. Voor styliste Adrianne van Dijken uit Groningen is dat de ultieme manier om de zomer te vieren.

Seasons Groningen, februari/ maart 2012.

Er is nog véél meer te doen, te zien en te beleven in de provincie. We verzamelden de beste (buiten)adressen voor u. Natuurlijk stuk voor stuk Seasons Approved!

Wonen Landelijke Stijl, januari 2012

Massa’s fietsende studenten, de Noordelijke kou die laat voelen dat de zee niet veraf is, de bonte mix aan culturen en winkels … Het zijn slechts enkele van de vele indrukken die Groningen al na enkele minuten op je achterlaat...

Dagblad van het Noorden, december 2011.

Warm en gezellig is de benedenwoning van Elly Voorintholt in Groningen. Vooral in deze tijd van het jaar haalt ze alles uit de kast om er een fijn kersthuis van te maken. Het wordt er alleen maar nog maar fijner, omdat in 2012 Bram bij haar komt wonen...

Dagblad van het Noorden, 14 november 2011.

Jeanne 'D Arc trekt vanuit Vledder het land in.

Dagblad van het Noorden, september 2011.

Strakke muren, lichte kleuren, een mooie vloer, goede meubels. De basis van het huis in Eelderwolde is goed...

Dagblad van het Noorden, 7 januari 2011

Met 'een knipoog naar oud' 2011 in.

Leeuwarder Courant, juli 2010

Aan het water en op het boerenland.

Dagblad van het Noorden, juli 2010.

Op zoek naar de leukste woonwinkels belandt Wonen&Co deze week in Noord-Groningen. Er zitten allerlei adresjes verstopt in kleine pandjes, maar ook in grote boerderijen en riante rentenierswoningen.

Ariadne, november 2009.

Onder de Martinitoren. Stilstaan, slenteren en bewonderen … Na drukke winkelstraten verdwalen tussen verborgen hofjes in een oase van rust. Gezellige restaurants, wereldse terrassen, inspirerende winkels; van alles genoeg, niets teveel. Ariadne at Home styliste Linda van der Ham ging een weekend op pad in het levendige Groningen en noteerde er de meest unieke adressen...

Dagblad van het Noorden, december 2006.

Op het bankje naast de Groninger maar hangt een bordje. Pieterpadwandelaars kunnen er op lezen of ze er al bijna zijn, of nog heel ver moeten. Wie gaat zitten en zijn blik laat dwalen over het watertje in Mensingeweer, ziet vanzelf Laif & Nuver, een woon- en lifestyle winkel...